Over ons

Over Autogroep de Schaetzen

Ford, Hyundai en Mazda zijn de merken die Autogroep De Schaetzen exclusief verdeelt in regio Hasselt. Ford eveneens in regio Bilzen en Dilsen-Stokkem, Hyundai en KGM(SsangYong)ook in de regio Lommel. We hebben twee vestigingen in Hasselt: aan de Kuringersteenweg zit onze FordStore, aan de Sint-Truidersteenweg zit de vestiging met Mazda en Hyundai. In Bilzen hebben we de FordStore, in Dilsen-Stokkem Ford Maasland (vroeger Herroelen Motors), en nu ook Hyundai in Lommel.

Onze geschiedenis

In 1953 opende Alain de Schaetzen een garage aan de drukke Kuringersteenweg. Zoon Patrick zette zich begin van de jaren zeventig in de voetsporen van zijn vader en sinds een aantal jaren heeft Christophe als derde generatie de fakkel overgenomen. Al van bij het begin – nu al meer dan zestig jaar geleden – wappert de Ford-vlag bij Hasselt Motor. In 2004 werden zij ook Officieel Mazda-concessiehouder.

Begin 2012 werd een 2de vestiging geopend op de Sint-Truidersteenweg 393 te Hasselt, nl HdS Motor de Schaetzen waar men de Hyundai-concessie van Hasselt vertegenwoordigt. Deze werd eind 2014 volledig vernieuwd en de toonzaal werd verdubbeld in oppervlakte, de Mazda-activiteiten werden hierbij toegevoegd. U vindt er nu twee garages, nl. HdS Motor en MdS Motor waar u terecht kan voor Hyundai- en Mazdawagens.

Enkele jaren geleden werd Hasselt Motor aan de Kuringersteenweg verkozen tot FordStore. Waardoor u als klant de beste Ford ervaring en service krijgt.

Recent vervoegden FordStore Bilzen en Ford Lanaken, Carfidence en Herroelen Motors onze groep. Herroelen Motors te Dilsen-Stokkem werd omgedoopt tot Ford Maasland, en de site te Lanaken is gesloten.

In Lommel werd recent de Hyundai Garage Lova overgenomen, deze gaat nu door het leven als HdS Motor Lommel.

Ons team

Autogroep de Schaetzen is een echt familiebedrijf. Onder de deskundige leiding van Patrick en Christophe de Schaetzen staat een enthousiast team van medewerkers voor u klaar. Veel van de eigen loyale medewerkers zijn al tientallen jaren nauw verbonden met het garagebedrijf. Of u nu op zoek bent naar een splinternieuwe wagen, een bijna nieuwe occasie of een onderhoudsbeurt, u kan rekenen op een uitstekende service.

De brede klantenkring toont een onvoorwaardelijke trouw aan de Schaetzen. Dat duidt onmiskenbaar op een bijzondere tevredenheid. Autogroep de Schaetzen bewijst immers dat het ook anders (en beter) kan…

Wat doen we?

Naast een ruim assortiment nieuwe wagens vindt u bij Autogroep de Schaetzen ook betrouwbare occasies. Bij Hasselt Motor vindt u vooral jonge directiewagens van Ford en bij HdS en MdS Motor jonge tweedehandswagens van Hyundai en Mazda .

Ook voor het onderhoud van uw wagen bent u bij Autogroep de Schaetzen aan het correcte adres. Onze service wordt jaar na jaar geapprecieerd door onze klanten. Het ervaren en geschoold serviceteam kent de merken Ford, Hyundai en Mazda door en door en ze zorgen ervoor dat uw wagen in topconditie en veilig blijft. Het vakkundige serviceteam heeft de juiste gespecialiseerde kennis en apparatuur om je auto in excellente staat te houden. In het vervelende geval van schade hoef je je geen zorgen te maken: een eigen carrosserieafdeling staat klaar.

Uiteraard kan u bij Autogroep de Schaetzen eveneens terecht voor financieringen en verzekeringen op maat. De medewerkers vertellen u graag meer over de verschillende formules.

Onze specialiteit

Al meer dan een halve eeuw voert dit familiebedrijf het credo ‘eerlijk duurt het langst’ en zet dat dagelijks om in een uitstekende kwaliteit, een persoonlijke aanpak en een flexibele service. Daarenboven zijn Hasselt Motor en FordStore Bilzen sinds enkele jaren een FordStores. Dit wil zeggen dat u er het volledige Fordgamma kan ontdekken en uitproberen. Zo krijgen uitsluitend deze dealers de Ford Mustang in de showrooms, maar ook sportieve topmodellen zoals de Focus RS, en de luxueuze Vignale-modellenlijn.

HdS-motor en MdS-motor zijn twee aparte garages onder een gezamenlijk dak aan de Sint-Truidersteenweg. In de gescheiden toonzalen kan u onder meer kennismaken met de vernieuwde roadster Mazda MX-5 of de compacte SUV's CX5 en CX3. In het Hyundai-gamma betekent de nieuwe Hyundai Tucson momenteel een enorm succes. HdS Motor Hyundai heeft ook een vestiging in Lommel, waarmee we het ruime gebied rond Lommel bedienen, tot in Pelt, Leopoldsburg, Peer en Bocholt, en waar we naast Hyundai ook KGM(SsangYong verdelen).

autogroep de schaetzen hasselt Hasselt Motor Ford

autogroep de schaetzen hasselt HdS Motor Hyundai

autogroep de schaetzen hasselt MdS Motor Mazda

FR Contacteer ons Overnamevoorstel Onderhoud